5 redenen waarom je groene smoothies zou moeten proberen.

Heb je wel eens last van de volgende klachten?

• Hoofdpijn of Migraine?
• Moeite om op gewicht te blijven?
• Slaapproblemen
• Hoge bloeddruk?
• Vermoeidheid?
• Weinig energie?
• Huidproblemen?
• Winderigheid of een opgeblazen gevoel?

De basis van een gezond leven begint bij goede voeding. Stel je lichaam eens voor als een motor, als je hier niet de juiste brandstof in stopt zal deze slecht presteren en vaker onderhoud nodig hebben. Dit geldt ook voor ons lichaam: een evenwichtig eetpatroon zorgt ervoor dat u zich fit en energiek voelt. Veel mensen halen helaas de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente, fruit en vezels niet met hun huidige voedingspatroon. Groene smoothies daarentegen zijn zitten vol met vitamines en mineralen en zijn de oplossing om uw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamines, mineralen en vezels binnen te krijgen.

1: Een Groene smoothie maken is simpel en snel klaar.

Eigenlijk kun je een groene smoothie opsplitsen in 3 basis ingrediënten: Vers fruit (bij voorkeur biologisch) of diepgevroren fuit zoals bananen, peren, aardbeien, frambozen, enzovoort. Een koude smoothie is dus zo gemaakt met het gebruik van diepgevroren fruit. Als laatste, maar ook heel belangrijk gebruiken we groenten, bij voorkeur groene bladgroenten. Hier moet je denken aan: Spinazie, boerenkool (mijn eigen favoriet), andijvie. Als laatste voeg ik nog wat water toe om het lekker drinkbaar te houden (ongeveer een halve tot een hele beker).

2: Grote diversiteit in groene smoothie recepten.

Er zijn op internet heel veel groene smoothie recepten te vinden met een verscheidenheid aan soorten groente en fruit.
Je kunt dus heel veel variatie toepassen zoals bijvoorbeeld andijvie voor een ietwat bittere smoothie, boerenkool voor een wat rijkere structuur en zachtere smaak en met spinazie wordt het een wat zachtere smoothie. Bij fruit kun je denken aan een wat zoetere smoothie door er bijv. aardbeien of een rijpe peer in te doen. Maar ook munt of komkommer voor een lekkere frisse smoothie. Persoonlijk vind ik het lekker om 3 verschillende fruitsoorten te nemen en een van de bladgroenten. Wel raad ik aan dat wanneer je pas begint om dan wat minder bladgroenten te nemen en wat meer fruit. Zodat de fruitsmaak overheerst. Op die manier wen je wat makkelijker aan de smaak en textuur van de smoothie. Kortom voldoende mogelijkheden tot variatie.

3: Een goede start als ontbijt!

Het ontbijt wordt nogal eens overgeslagen en men drinkt dan alleen even een bakje koffie of thee. Terwijl dat eigenlijk een gemiste kans is om je en energiek over de gehele dag te kunnen voelen. Een goed ontbijt is het halve werk. Een groene smoothie bevat veel {water|vocht}. Tijdens het slapen verliest een mens behoorlijk wat vocht en als je lichaam iets nodig heeft om goed van start te gaan dan is het vocht. Een mensenlichaam bestaat voor ruim 50% uit het vocht, erg belangrijk dus! Een groene smoothie is dan ook de manier om je vochtbalans op peil te brengen.

4: Vitamines, mineralen en vezels.

Veel mensen nemen multi vitamines omdat ze te weinig binnen krijgen. Als aanvulling kunnen multi vitamines heel goed zijn, want vitamines zijn de bouwstenen van ons lichaam. Maar met één groene smoothie per dag krijg je al een boost in je vitamines en mineralen en heb je de Multi vitamines hoogstwaarschijnlijk niet meer nodig. Dat scheelt je nog eens in kosten ook.

5: Groene smoothies helpen bij afvallen.

Groene smoothies versnellen je metabolisme en alleen dat al geeft je een steuntje in de rug bij het afvallen. Doordat een smoothie rijk is aan vezels vult deze goed en heb je dus langer een vol gevoel. Het resultaat daarvan is minder snel trek in een snack of tussendoortje.
Wil je het ook eens een keer proberen? Schaf nu het recepentenboek 50 groene smoothies in een handomdraai aan en je kunt meteen beginnen!

Comments are closed.